Çırtla nasıl yapılır?
Çırtla (kaşık dökme) tarifi nasıl yapılır? Yumurta ve yoğurt çırpılır, peynir ve maydanoz eklenip çırpmaya devam edilir, ardından pul biber, karabiber ve tuz eklenir, kabartma tozu eklenir, ardından un azar azar eklenip kıvam alana kadar çırpmaya devam edilir.
Çıtlak ne demek?
Sert kabuğu açık olan antep fıstığına verilen isim. Bitki ve meyvesi, aynı zamanda terebinth olarak da adlandırılır, Antep bölgesinde bulunur. Çok küçük koyu yeşil çekirdekleri vardır. Bunlar kavrulur. Bir avuç ağza atılır ve çıtır çıtır yenir. Hemen ardından su içerseniz, su ağzınıza buz gibi gelir ve harika olur.
Çullama hamuru nasıl yapılır?
Çullama nasıl hazırlanır: Yumurta, tuz, kabartma tozu ve yoğurdu bir kasede çırpın. Karışım, kek hamuru kıvamına gelene kadar karıştırılır. Bu arada su, şeker ve limon suyundan bir şerbet hazırlanır. Daha sonra kesilmiş bastikler hazırlanan yumurta karışımına batırılır ve kızgın yağda kızartılır.
Cırıtta nerenin yemeğidir?
Çırahta, özellikle Rize yöresinde sabah kahvaltılarında ve çay saatlerinde tüketilen bir hamur kızartması çeşididir.
Ana çıtlak ne demek?
Anaçıtlak terimi, fıstık ve Siirt fıstığını ifade etmek için kullanılan bir terminolojik kelimedir. En popüler…
Dönek kime denir?
İlkesiz, tutarsız ve kararsız insanlar genellikle hayattan ne istediklerini bilmezler; aşırı kararsızdırlar. Yeni bir bakış açısı veya düşünceyle karşılaştıklarında aniden yön değiştirebilirler. Bu insanlar genellikle düşük özsaygıya sahiptirler.
Kıcık ne anlama gelir?
[1] küçük.
Erzurum çullama nasıl yapılır?
Dutları saplarından ayırın ve sıcak suda 5 dakika bekletin. Tavaya tereyağını koyup eritin, süzülmüş dutları ekleyin, yaklaşık 3 dakika kavurun ve toz şekeri ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra ayrı bir kasede çırptığımız yumurtayı ekleyin. Yumurta pişince dutlu chuklamamız hazır.
Çullama hangi yöreye ait?
Afyon/Afyonkarahisar’da çok eski bir geçmişi ve coğrafi sınıra özgü bir üretim yöntemi olan çullama köftesinin isminde “çullama” geçmektedir; kızartıldıktan sonra köfte yüzeyinde oluşan saçaklar nedeniyle kullanılmaktadır.
Kırşehir çullaması nedir?
Kırşehir’in yöresel yemeklerinden biri olan çullama, tavuk ve pirinçten hazırlanan bir hamur işi türüdür. İç harcı için baharat, kuş üzümü ve çam fıstığı da kullanılır.
Zilifta nedir?
Zilifta, Karadeniz bölgesine ait lezzetli bir kızarmış hamurdur. Karadeniz’in bazı bölgelerinde Cırıtta veya Çırahta olarak da bilinir. Umarım beğenirsiniz. Deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Kaygana nerenin yemeğidir?
Kaygan, yumurta benzeri bir yiyecektir. Batı mutfağındaki omlete benzer. Bugünkü tarifte hamsi ve közlenmiş sebzeler gibi daha doyurucu malzemeler yer alıyor. Karadeniz bölgesine veya Erzurum kültürüne ait olduğu söyleniyor.
Laganda nasıl yapılır?
Mantığı çok pratik. Aynı oranda süt, un veya süt unu ve yoğurdu aynı oranda yumurta ile birleştirerek bir harç hazırlamak. Sonra zevke göre çedar peyniri eklemek. Hazırladığımız karışımı yağda kızarttığımızda çıtır çıtır, lezzetli bir tat kazanacak!
Cırıkta nasıl yapılır?
Cırıkta (Akıtma-Cızlak) – Amasya Un derin bir kaba konulup malzemeler eklenir. Su ile lokma hamuru kıvamında bir hamur hazırlanır. 1 saat mayalanmaya bırakılır. Bu hamurdan bir kepçe odun ateşinde ısıtılmış bir fırın tepsisine dökülür ve hemen yayılır. Alt üst edilerek pişirilir.
Süt yerine su ile krep olur mu?
‘ veya ‘Süt yerine suyla krep yapılabilir mi?’ ‘Bal gibi olur’ diyenlere cevap vermek istiyoruz. Dilediğiniz malzemeleri ekleyerek krep tarifi hazırlamanız mümkün.
Çelem dolması nasıl yapılır?
Sıcak suya tuz eklendikten sonra celemler haşlanır. Önceden hazırlanan karışımdan bir miktar celem dilimlerinin arasına konulduktan sonra celemler tencereye alınır, üzerine yeteri kadar su eklenip orta ateşte haşlanır. Haşlandıktan sonra servis edilir.
Çörtü nasıl yapılır?
Bazı yöresel yemek çeşitleri şunlardır: 1-Çorti aşısı: Çorti lahana turşusudur ancak sirke ile hazırlanmaz. Chorti yemeği için büyük bir tencereye kemikli ve yağlı et konur. Sonra bol miktarda chorti ve ayran eklenir, biraz su çıkarılır ve kaynatılır.